Heb je affiniteit om met zwangere vrouwen te werken? Wil je hen inzicht geven in wat écht belangrijk is in een zwangerschap én tijdens de bevalling? Wil jij hen helpen om klachten te verminderen en vraagbaak te kunnen zijn voor ze?
Dan is de opleiding tot Docent Zwangerschapsyoga echt wat voor jou!

Docent zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga en bevalcursus

De opleiding Docent Zwangerschapsyoga wordt gegeven door Karlijn: hét gezicht van Mums&more. Jarenlang gaf zij o.a. zwangerschapsyoga en bevalcursussen. Haar ervaring en kennis deelt zij volop. Na afloop van de opleiding ben je in staat om mínstens 10 verschillende lessen zwangerschapsyoga én ook bevalcursussen te geven, zowel op maat als in groepen.
De opleiding zwangerschapsyoga wordt gegeven in kleine groepjes van minimaal 3 en maximaal 7 deelnemers. Zo is er voldoende ruimte en aandacht voor iedereen. 

Bekijk de data en ontdek dat jij binnen 2 maanden jouw certificaat op zak kan hebben!

De 5 modules van Zwangerschapsyoga

Elke module worden er 2 lessen zwangerschapsyoga gegeven. Deze krijg je ook mee als document én je kan ze altijd nakijken op de video. In totaal dus 10 kant-en-klare lessen die je krijgt! Daarnaast komen er elke module verschillende onderwerpen aan bod. 

Module 1:

Deze module volg je online. Het is goed te volgen en het is opgedeeld in behapbare tekst, afbeeldingen en video’s. Je krijgt hierin volop theorie over zwanger zijn, welke hormonen er actiever zijn in de zwangerschap en welke veranderingen er plaatsvinden bij een zwanger lijf. 
We maken kennis met het gebruik van bekkenbodem, verschillende manieren van ademhalen en de daarbij horende oefeningen. Ook als je nooit zelf zwanger bent geweest, voel je je hierna goed geïnformeerd!

Module 2:

Ontspanning vinden tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling is soms een uitdaging. Jij leert volop tips&tricks te geven aan zwangeren. Door middel van drukpunten, (Rebozo) massage, affirmatiekaarten, verschillende soorten van pijnstilling en ontspanningsoefeningen kan jij straks élke zwangere hulp op maat bieden. 

Module 3:

Volop informatie krijgen én vragen kunnen stellen aan een bekkenfysiotherapeut als gastspreker! Welke klachten worden vaak ervaren zwangeren in de zwangerschap? Bestaat bekkeninstabiliteit eigenlijk wel? Welke oefeningen worden er zoal gegeven en welke hulpmiddelen kan een bekkenfysio inzetten? Daarnaast gaan we inhoudelijk in op yoga, hoe is het ontstaan, wat zijn de belangrijkste benamingen en houdingen. Ook als je nooit eerder yoga hebt gevolgd, heb je hierna een goede basis gelegd!

Module 4:

Deze module komt er een verloskundige als gastspreker. Wat zit er nu eigenlijk in de tas van een verloskundige? Waar krijgen verloskundigen zoal mee te maken? We spreken verschillende casussen door die verloskundigen dikwijls tegenkomen. En waar ligt de lijn tussen de verloskundigen en de gynaecoloog? Ook bespreken we verschillende complicaties, kwaaltjes en klachten die kunnen optreden tijdens de zwangerschap en bij/na de bevalling.

Module 5:

We gaan bezig met het samenstellen van een bevalplan en we behandelen waarom dit van belang is. Oefenen van houdingen voor het opvangen van weeën. Verschillende soorten bevalhoudingen en de voor -en nadelen van houdingen. Daarnaast oefenen we met perstechnieken en bespreken we de mogelijkheden van de partner bij de bevalling. Na deze module ben jij in staat om bevalcursussen te geven 1 op 1 of in groepsverband. 

Zwangerschapsyoga

Praktische informatie:

Vooropleiding: Voorkennis, vooropleiding of ervaring met yoga of zwangeren is niet nodig. Je krijgt zo veel informatie dat jij na deze 5 modules er helemaal klaar voor bent om het in de praktijk te brengen.

Niveau opleiding: de zwangerschapsyoga opleiding wordt aangeboden op MBO-4 niveau.

Studiebelasting: Na elke module ben je ongeveer 1 à 2 uur kwijt aan thuisstudie in de vorm van opdrachten.

VAccreditatie: Deze opleiding is geaccrediteerd door Baby Spa Netwerk en is goed voor 25 accreditatiepunten. 

Benodigdheden: Voor het volgen van de opleiding zwangerschapsyoga zijn geen benodigdheden. Elke module stel ik boeken beschikbaar, kan je ze inkijken en zelf bepalen of de boeken van meerwaarde zijn voor jou. Voor het geven van lessen zwangerschapsyoga zal je waarschijnlijk wel yogamatten en kussens nodig hebben, tenzij de ruimte die je gaat huren ze beschikbaar stelt.

Kosten: 595 euro, vrij van btw door accreditatie van het CRKBO. Dit zijn de kosten voor de 5 modules. Het volledig online volgen van de modules is ook mogelijk. De kosten hiervoor zijn gelijk. 

Wanneer:
Wil jij zo snel mogelijk starten? Schrijf je dan in en start de opleiding online!

– module 1: Deze krijg je online toegestuurd.
– module 2: Maandag 29 mei of 14 september 2023.
– module 3: Maandag 12 juni* of vrijdag 15 september 2023.
– module 4: Maandag 26 juni* of donderdag 12 oktober 2023.
– Module 5: Vrijdag 7 juli of vrijdag 13 oktober 2023.

Alle opleidingsdagen zijn van 10:00-16:00 uur. *Maandag 12 en 26 juni zijn van 8:00-14:00. Koffie en thee is aanwezig. Lunch is niet inbegrepen.

Locatie opleiding: Mums&more, H.s. Stevensweg 1, in Dwingeloo.
Kom je van ver en wil je graag in de buurt overnachten? In mijn Bed&Wellness heb ik wellicht nog een plekje beschikbaar tegen gereduceerd tarief.

Deze opleiding is ook online te volgen. Helemaal online, of gedeeltelijk. Jij bepaalt het tempo én er is na elke module mogelijkheid tot contact.

Algemene voorwaarden van MumsAcademy zijn hierop van toepassing. 

Contactgegevens:
Wil je iets overleggen, heb je vragen, of komen jou de data net niet uit? E-mail naar info@mumsandmore.nl

Baby spa netwerk mums&more