Wil jij een docent Babyyoga worden? Word jij ook zo blij van baby’s? Ben jij een docente babymassage, kindercoach, fysiotherapeut, haptonoom, gastouder, pedagogisch medewerker? Of werk je bij jeugdzorg? Misschien ben je kraamverzorgende en wil jij alles weten over baby yoga?


Wil jij helpen om een voorkeurshouding bij baby’s te voorkomen?Dit is je kans en schrijf je hier in voor de cursus ‘Docent Baby yoga’.

In house baby yoga opleiding kinderdagverblijf

Inhoud opleiding Docent Baby yoga

Na deze cursusdag kan je een lessenreeks van 5 lessen van een uur samenstellen en deze geven als Docent Babyyoga. De cursus wordt gegeven in een kleine groep van minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. Zo is er voldoende ruimte en aandacht voor iedereen. Bij MumsAcademy word je gezien en is persoonlijke aandacht belangrijk.

Tijdens de cursus docent baby yoga komen verschillende aspecten aanbod:
– Welke ontwikkelingsgebieden stimuleer je bij baby yoga?
– Hoe ziet de motorische ontwikkeling er uit bij baby’s tot 2 jaar?
– Wat zijn de meest voorkomende (motorische) beperkingen bij baby’s?
– Welke oefeningen kunnen baby’s vanaf 6 weken tot 2 jaar?
– Hoe je een lessenreeks baby yoga kan aanbieden.
– Meer dan 30 oefeningen, liedjes en versjes, ook via video terug te kijken.

Meer weten over de voordelen van baby yoga? Lees dan onze blog.

Theorie dat aan bod komt tijdens de opleiding:

  • Stimuleert motorische ontwikkeling; meer lichaamsbeweging, soepelere spieren. Kindjes hebben door baby yoga minder last van een voorkeurshouding. 
  • Stimuleert sociale ontwikkeling; baby’s kijken veel naar gezicht ouders en luisteren naar de toon van hun stem. Goed voor band van ouder en kind, ouders hebben meer ideeën wat ze met hun kindje kunnen doen in plaats van slapen, eten geven en verschonen.
  • Stimuleert cognitieve ontwikkeling; gaan activiteiten herkennen. Herhaling is goed voor baby’s.
  • Stimuleert taalontwikkeling; door herhaling en toonverandering leren kinderen sneller lezen.
  • Kindjes hebben een beter onderscheid tussen rust/slapen en activiteit. Worden vermoeider door de activiteit en slapen daarna beter.
  • Belang van aanraken. Bij een aanraking komt oxytocine vrij. Dit is het knuffelhormoon. Hierdoor wordt de hechting tussen ouder en kind beter. Bovendien kan het kind op latere leeftijd makkelijker oxytocine aanmaken bij een aanraking en kan het helpen bij het omgaan met stress. Onderzoek[1] van Harry Harlow is hierin ook opmerkelijk. Hij sloot een aapje op in een kooi met twee metalen apen. De ene omwikkeld met stof maar zonder melk, de tweede zonder stof maar met melk. Hij dacht dat voedsel de belangrijkste factor was voor gehechtheid. Het aapje koos echter de met stof omwikkelde dummy. Dit betekende dat aanraking belangrijker is dan eten…
Babyyoga voor een vrolijke baby

Vooropleiding: Er is geen vooropleiding nodig om deel te nemen aan deze cursusdag. Het niveau waarop de cursus docente baby yoga plaatsvindt is MBO-3 niveau.

Studiebelasting:
 Na de cursusdag zal je 4-5 uur kwijt zijn aan het eigen maken van de geleerde stof en het maken van een lessenreeks. Er vindt geen examen plaats na afloop van de cursusdag.

Accreditatie: Deze opleiding is geaccrediteerd door Baby Spa Netwerk en is goed voor 5 punten.

Benodigdheden: Grote pop, ongeveer 60 cm. Liefst met benen en armen die voor de helft uit stof bestaat en de buik ook. Deze dien je zelf aan te schaffen.

Kosten: €150,- Vrij van btw door accreditatie van het CRKBO. Dit zijn de kosten voor de cursusdag. Zoals hierboven beschreven staat, komt er nog het meenemen/aanschaffen van een pop bij.

Wanneer:
– Vrijdag 1 maart 2024.
De cursus is een ééndaagse en is van 10:00-16:00 uur.

Locatie cursus: Mums&more Hs. Stevensweg 1, 7991 RN, Dwingeloo
Wil jij deze cursusdag op jouw locatie houden of zelf met een groepje een datum plannen? Mail mij gerust voor de mogelijkheden!

Vragen: Is er iets nog niet duidelijk of wil je deze cursus docent baby yoga aan jouw team aanbieden, mail gerust naar info@mumsandmore.nl

Meer weten over de voordelen van baby yoga? Lees dan onze blog.

De cursus ‘Docent Baby yoga’ is nu ook online te volgen. Jij bepaalt het tempo én er is mogelijkheid tot online begeleiding. De kosten voor de online Cursus Docent Baby yoga zijn €130,-

Contactgegevens:
Wil je iets overleggen, heb je vragen, of komen jou de data net niet uit? E-mail naar info@mumsandmore.nl

Baby spa netwerk mums&more