Over mij

Karlijn Koopmann

Zo’n zeven jaar geleden groeide de drang om als ondernemer verder te gaan. Daarvoor had ik voor de klas gestaan en als vestigingsmanager op een kinderdagverblijf gewerkt. Ik was al een tijd zoekende waarin ik wilde gaan ondernemen.

Zwanger zijn betekent voor mij persoonlijk vooral afzien. Door HG (hyperemesis gravidarum) heb ik tijdens mijn twee zwangerschappen veel moeten overgeven. Ziekenhuisopnames, medicijnen en zelfs sondevoeding was helaas noodzakelijk. Door veel op bed te liggen ga je nadenken. Soms peinzend, maar ook denken in mogelijkheden. Hoe kan je als zwangere genieten? Hoe kan je je mindset zo sturen dat het je op de rit houdt? Hoe kan je fysiek herstellen na een bevalling? Hoe kan je zorgen dat de band met je kindje goed wordt?  En zo werd Mums&more geboren. 

Zwanger van Ruben en al moeder van Maurits (inmiddels 6 en 9) zegde ik mijn baan op en startte ik Mums&more Amersfoort. Na een jaar zocht ik een sparringspartner, zo ontstond een samenwerking van drie jaar met Eva. Corona deed onze plannen aardig opschudden en eindigde onze samenwerking. Toen verhuisde ik naar Dwingeloo en runde ik Mums&more Amersfoort met mijn team nog 2 jaar op afstand. Maar gaandeweg kwam ik er achter dat het overbrengen van mijn kennis en kunde mij meer ligt dan het aansturen van een team. 

Mums&more Dwingeloo

Ondertussen had ik in 2021 echter de deuren van mijn nieuwe locatie al geopend in Dwingeloo. Hier ben ik gestart met het geven van allerlei massages, geef ik lessen zwangerschapsyoga, pilates en bootcamp. Daarnaast run ik mijn Bed&Wellness met veel plezier. Ook ben ik gestart met het schrijven van de opleiding en cursussen rondom zwangerschap en geboorte, genaamd MumsAcademy.
Dit alles probeer ik zo veel mogelijk te doen als mijn kinderen op school zitten of als mijn vriend bij hen is. Soms wat puzzelen, maar ik doe elke dag weer waar ik blij van word!