Wil jij zwangeren leren verwennen met een zwangerschapsmassage? Wil je jouw vriendin/vrouw extra in de watten leggen tijdens de zwangerschap? Bij de Cursus Zwangerschapsmassage leer je de meestvoorkomende klachten van zwangeren, zoals bekkenpijn, vocht vasthouden en vermoeide benen te verhelpen/verminderen. 

Wil jij een carrière switch maken, een vestiging van Mums&more starten, of dit naast jouw huidige werk doen? Schrijf je dan snel in voor de Cursus Zwangerschapsmassage in Dwingeloo!

Inhoud cursus Zwangerschapsmassage

Je leert verschillende technieken bij deze cursusdagen, bijvoorbeeld om klachten zoals bekkenpijn, vochtvasthouden en vermoeide benen te verhelpen/verminderen.
We gaan uit van een massage op een speciale zwangerschapsmassagetafel, aangezien dit voor zwangeren het meest aangename is. Je kan dan namelijk een gelijke druk uitoefenen op het bekken.

De eerste cursusdag gaan we de rug, schouders, bekken en armen behandelen. We masseren en oefenen op elkaar, zodat je ook daadwerkelijk voelt hoe de technieken horen te voelen. En welke jouw favoriet zijn! Indien je dit niet wilt of we zijn met een oneven aantal, regel ik een model.

Op de tweede cursusdag gaan we een échte zwangere buik masseren. Ik zorg voor verschillende zwangere modellen, zodat je daar ervaring in krijgt. Ook leren we de benen en voeten masseren, dit doet we weer bij elkaar. 

Je leert veel verschillende technieken, zodat je zeker anderhalf uur een massage kan verzorgen aan een zwangere, maar ook als ontspanningsmassage aan niet-zwangeren.

zwangerschapsmassage

Praktische informatie

Vooropleiding: Er is geen vooropleiding nodig om deel te nemen aan deze cursusdagen. Het niveau waarop de Cursus Zwangerschapsmassage plaatsvindt is MBO-3 niveau. Heb je nog geen ervaring met masseren, geen probleem, ik leer je graag de kneepjes van het vak!

Studiebelasting:
 Na de cursusdagen ga je 4-5 uur kwijt zijn aan het eigen maken van de geleerde stof. Er vindt geen examen plaats na afloop van de cursusdagen.

Accreditatie: Deze opleiding is geaccrediteerd door Baby Spa Netwerk en is goed voor 10 punten.

Benodigdheden: Trek gemakkelijke kleding aan, waarin je gemakkelijk kan bewegen, maar ook uit kan trekken voor de massage. Voor olie wordt gezorgd.

Kosten: 250 euro Vrij van btw door accreditatie van het CRKBO. Dit zijn de kosten voor het volgen van de twee cursusdagen. 

Wanneer:
-Donderdag 15 juni en vrijdag 16 juni 2023 (nog 3 plekken).
– Donderdag 29 september en vrijdag 30 september 2023.
De cursusdagen zijn van 10:00-16:00 uur.
Kom je van ver en wil je overnachten? In mijn Bed&Wellness heb ik wellicht een plekje vrij tegen gereduceerd tarief.

Locatie cursus: Mums&more, Hs. Stevensweg 1, 7991 RN, Dwingeloo
Wil je de cursus bij jou laten plaatsenvinden of heb je een eigen groepje? Neem gerust contact op voor een cursus op maat.

Vragen: Is er iets nog niet duidelijk over deze Cursus Zwangerschapsmassage, mail gerust naar info@mumsandmore.nl

Baby spa netwerk mums&more