Wil jij leren om pas bevallen vrouwen te helpen met een zo goed mogelijk herstel? Lijkt het jou leuk om zwangerschapsyoga of baby yoga uit te breiden met kennis over pas bevallen moeders? Ben jij verloskundige of werkzaam in de kraamzorg? Of heb je interesse om zelf workouts te geven? Dan is de cursus Trainer Post Partum in Dwingeloo zéker iets voor jou! Maar ook als je zwanger bent en je wilt alles weten over de bekkenbodemspieren en diastase is deze training zeer geschikt. Je leert vanalles over het herstel na de bevalling.

Post Partum Trainer

Hersteltraining na de zwangerschap

Na deze cursusdag kan je post partum vrouwen begeleiden in hun herstel. Je kan een plan samenstellen voor dames met klachten, zodat zij óók kunnen starten met bewegen, ondanks eventuele beperkingen van de bekkenbodem of diastase.
De cursus wordt gegeven in een kleine groep van minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers. Zo is er voldoende ruimte en aandacht voor iedereen. Bij Mums&more word je gezien en is persoonlijke aandacht belangrijk.

Wat leer je in deze cursus:

– Net bevallen, waar houd je rekening mee?
– Theorie over diastase (het wijken van de rechte buikspieren)
– Gebruik verschillende buikspieren
– Oefeningen die wel/geen doming uitlokken
– Oefeningen die diastase verminderen
– Theorie over bekkenbodem, verzakkingen en urineverlies
– Oefeningen m.b.t. gebruik bekkenbodem
– Video met 6 weken kraambedoefeningen
– Herstel yoga en oefeningen voor workouts, eventueel met kindje

post partum trainer

Praktische informatie

Vooropleiding: Er is geen vooropleiding nodig om deel te nemen aan deze cursusdag. Het niveau van de cursus zal MBO-3 niveau zijn.

Studiebelasting:
 Na de cursusdag zal je 4-5 uur kwijt zijn aan het eigen maken van de geleerde stof en het maken van een lessenreeks. Er vindt geen examen plaats na afloop van de cursusdag. Je krijgt een certificaat na afloop als bewijs van deelname.

Accreditatie: Deze opleiding is geaccrediteerd door Baby Spa Netwerk en is goed voor 5 punten.

Kosten: €150,- Vrij van btw door accreditatie van het CRKBODit zijn de kosten voor de cursusdag. Koffie/thee en lekkers zijn aanwezig. Lunch mag je zelf meenemen.

Deze cursus is ook online beschikbaar. De kosten hiervoor zijn €150,-

Wanneer:
Donderdag 25 april 2024.
De cursusdag is van 10:00-16:00.

Locatie Mums&more, Hs. Stevensweg 1, 7991 RN, Dwingeloo
Wil je deze cursus liever op een andere locatie of een datum plannen met een eigen groepje, neem gerust contact met me op.

Vragen: Is er iets nog niet duidelijk of wil je deze cursus Trainer Postpartum aan jouw team aanbieden, e-mail gerust naar info@mumsandmore.nl

Deze cursus is ook online te volgen. Jij bepaalt het tempo én er is online begeleiding mogelijk. 

Contactgegevens:
Wil je iets overleggen, heb je vragen, of komen jou de data net niet uit? E-mail naar info@mumsandmore.nl

Baby spa netwerk mums&more